- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ιταλία: «Ο καταζητούμενος αρχηγός της Λιβυκής Αστυνομίας απελάθηκε από την Ιταλία, διότι στο ένταλμα σύλληψης υπήρχαν ανακολουθίες»
ΔΙΕΘΝΗ
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα ο Ιταλός υπουργός Δικαιοσύνης, στο ένταλμα σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου «υπήρχαν ανακολουθίες ως προς τα εγκλήματα που φέρονται να βαρύνουν τον συγκεκριμένο Λίβυο πολίτη». Ο Κάρλο Νόρντιο πρόσθεσε επίσης ότι «το σχετικό αναλυτικό έγγραφο ήταν γραμμένο στα αγγλικά και δεν είχε μεταφραστεί».
Παράλληλα, ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι, «σχετικά με τα εγκλήματα που περιέχονται στο συγκεκριμένο ένταλμα σύλληψης, ενώ στην εισαγωγή αναφέρεται ότι διαπράχθηκαν αρχίζοντας από το 2011, στην συνέχεια η σχετική ημερομηνία μετατίθεται στο 2015».
Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι, από την μεριά του, επανέλαβε ότι ο Ελμάσρι απελάθηκε από την Ιταλία διότι ήταν άτομο με πολύ υψηλό δείκτη επικινδυνότητας, που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στην δημόσια τάξη της χώρας. «Δεν μας εκβίασε κανείς, κάναμε τις εκτιμήσεις μας βάσει στοιχείων και γεγονότων», είπε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά την αντιπολίτευση, η Γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ελι Σλάιν δήλωσε ότι «η κυβέρνηση της Ρώμης αποφάσισε να στείλει σπίτι του έναν Λίβυο βασανιστή, επιβιβάζοντάς τον σε αεροσκάφος του ιταλικού δημοσίου».
«Σήμερα, εδώ στην βουλή, έπρεπε να έρθει η Τζόρτζια Μελόνι, η οποία υποσχόταν ότι θα κυνηγούσε τους διακινητές ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη, ενώ στην πραγματικότητα τους στέλνει πίσω στην χώρα τους, με πτήσεις δημοσίων αεροσκαφών μας», πρόσθεσε η Σλάιν
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 5/2/2025
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στα χαρακώματα για τα Τέμπη- Αντιδράσεις για το αίτημα προανακριτικής
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Φωτιά ξέσπασε σε αποθήκη με καυσόξυλα στην Αργυρούπολη
- ΔΙΕΘΝΗ O Ντ. Τραμπ διώχνει τους Παλαιστίνιους- Θέλει να κάνει θέρετρο τη Γάζα
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Χ. Φιντάν: Τον Απρίλιο η συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ελληνική υποψηφιότητα στη Eurovision- Τουρκική καχυποψία
- ΔΙΕΘΝΗ Νέος συναγερμός στη Χαβάη από τις εκρήξεις στο ηφαίστειο