- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ιταλία: Έρευνα κατά της ιταλικής κυβέρνησης ξεκίνησε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης αναφορικά με την υπόθεση του αρχηγού της λιβυκής δικαστικής αστυνομίας
ΔΙΕΘΝΗ
![CC_Meloni](https://www.alphatv.gr/images/963x541/files/alpha_news/DIETHNOI/CC_Meloni.jpg)
Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, η έρευνα αφορά την σύλληψη και έκδοση του αρχηγού της λιβυκής δικαστικής αστυνομίας, Νιζέμ Οζάμα Ελμάσρι Χαμπίς. Ειδικότερα, στόχος των διεθνών δικαστών είναι «να εξακριβώσουν αν η κυβέρνηση της Ρώμης «παρεμπόδισε την απόδοση δικαιοσύνης, όπως ορίζεται από το άρθρο 70 του Καταστατικού της Ρώμης», γράφει η εφημερίδα Avvenire, η οποία εκδίδεται από την Σύνοδο Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας.
Η συγκεκριμένη έρευνα βασίζεται σε καταγγελία πρόσφυγα από το Σουδάν, ο οποίος είχε ήδη αναφερθεί λεπτομερώς, στο παρελθόν, στα βασανιστήρια που υπέστη, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, από τον Ελμάσρι.
Ως γνωστόν, ο αρχηγός της δικαστικής αστυνομίας της Τρίπολης συνελήφθη στο Τορίνο στις 19 Ιανουαρίου αλλά μετά από δυο ημέρες αποφυλακίσθηκε και απελάθηκε. Σύμφωνα με την ιταλική κυβέρνηση οι κατηγορίες σε βάρος του, έτσι όπως στοιχειοθετήθηκαν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, περιείχαν σοβαρές ανακρίβειες και ανακολουθίες και η απέλαση και μεταφορά του στην Λιβύη με αεροσκάφος του ιταλικού δημοσίου αποφασίσθηκε «λόγω της υψηλής επικινδυνότητας του συγκριμένου ατόμου».
Η ιταλική αντιπολίτευση συνεχίζει να ζητά από την πρωθυπουργό της χώρας, Τζόρτζια Μελόνι, να αναφερθεί λεπτομερώς η ίδια στην όλη αυτή ιστορία, εξηγώντας για ποιο λόγο ο Ελμάσρι δεν παρέμεινε στις φυλακές του Τορίνο.
Με αναφορά στην σημερινή είδηση της νέας έρευνας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, ο Ιταλός υπουργός δικαιοσύνης Κάρλο Νόρντιο δήλωσε: «νομίζω ότι στον κόσμο αυτό όλοι ερευνούν περίπου τα πάντα. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη των ανθρώπων. Αναζητώ την θεία δίκη, διότι η ανθρώπινη συχνά λαθεύει, αλλά ας δηλώσουμε ικανοποιημένοι με αυτή που διαθέτουμε και ας δούμε τί θα γίνει».
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Παρά τη βροχή και τις δηλώσεις του Τραμπ, οι κάτοικοι της Γάζας λένε ότι δεν θα φύγουν ποτέ από τον τόπο τους
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 6/2/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέο επίδομα ανεργίας- Αντίστροφη μέτρηση
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Άκαρπη και η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Tην παραίτηση του μόλις συσταθεί η προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ανήλικοι ληστές έστηναν ενέδρες σε πεζούς
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επιχείρηση των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά στην Δυτική Αττική
- ΔΙΕΘΝΗ Συνετρίβη ελικόπτερο στην Ιταλία- Στα θύματα γνωστός επιχειρηματίας της χώρας