- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Επιστροφή στο πλαστικό: Ο Τραμπ κήρυξε τον πόλεμο στα χάρτινα καλαμάκια
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε τον πόλεμο στα χάρτινα καλαμάκια και πιέζει για επιστροφή στο πλαστικό.
Ο Τραμπ υπέγραψε χθες, Δευτέρα, διάταγμα στο Λευκό Οίκο, στο οποίο δηλώνει πως τα υπουργεία και οι υπηρεσίες της αμερικανικής κυβέρνησης δεν πρέπει πλέον να προμηθεύονται και να χρησιμοποιούν καλαμάκια από χαρτί. Η ομάδα του αναπτύσσει επίσης μια εθνική στρατηγική για να σταματήσει η χρήση καλαμακιών από χαρτί. Οι οδηγίες κατά της χρήσης πλαστικών καλαμακιών πρόκειται να καταργηθούν.
«Αυτά τα πράγματα δεν δουλεύουν», δήλωσε ο Τραμπ για τα χάρτινα καλαμάκια. «Τα χρησιμοποίησα πολλές φορές και άλλοτε σπάνε, άλλοτε εκρήγνυνται», ισχυρίστηκε ο αμερικανός πρόεδρος.
«Αν κάτι είναι ζεστό, δεν κρατάνε πάρα πολύ, μερικά λεπτά, μερικές φορές μερικά δευτερόλεπτα, είναι γελοίο, έτσι επιστρέφουμε στα πλαστικά καλαμάκια. Πιστεύω πως είναι ok».
Ο Τραμπ συνέχισε λέγοντας ότι δεν πιστεύει «πως το πλαστικό θα επηρεάσει πολύ έναν καρχαρία καθώς τρώει και μασουλάει κολυμπώντας στον ωκεανό».
Πλαστικά είδη μιας χρήσης, όπως ποτήρια, μαχαιροπήρουνα και καλαμάκια, θεωρούνται βλαβερά για το περιβάλλον, εν μέρει επειδή πολλά απ' αυτά καταλήγουν στη θάλασσα.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για παράδειγμα, τα πλαστικά καλαμάκια έχει απαγορευθεί να πωλούνται από τα μέσα του 2021.
Περίπου 9,2 δισεκατομμύρια τόνοι πλαστικού έχουν παραχθεί από τα χρόνια του 1950 - σχεδόν όσο το βάρος 910.000 Πύργων του Άιφελ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ. Το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος τους δεν είναι βιοδιασπώμενο και καταλήγει σε χωματερές ή στη θάλασσα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΣΧΕΤΙΚΑ
Γερμανία: Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και οι Πράσινοι συμφώνησαν για μεταρρύθμιση του φρένου χρέους
ΔΙΕΘΝΗ
Σερβία: Ένταση ενόψει του συλλαλητηρίου που διοργανώνουν αύριο, Σάββατο, στο Βελιγράδι οι φοιτητές
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 14/03/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δήμος Αρταίων – Τίμησε τον αείμνηστο Κλέωνα Τσέτη
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νέο κυβερνητικό σχήμα – Πυρ ομαδόν από τα κόμματα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τραγωδία στα Τέμπη – Συναυλία μνήμης στο Σύνταγμα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέα αυτοψία για τα Τέμπη – Κλιμάκιο Πυροσβεστικής κι πραγματογνώμονες
- ΔΙΕΘΝΗ Ραμαζάνι με τον Ζελένσκι – Επίσκεψη σε μουσουλμάνους στρατιώτες
- ΔΙΕΘΝΗ Στην Ανταρκτική η γρίπη των πτηνών