- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Λευκορωσία: Ο Αλ. Λουκασένκο εξαίρει τους χειρισμούς του Τραμπ στον πόλεμο στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Σε συνέντευξή του στον Μάριο Νάουφαλ, μια διαδικτυακή προσωπικότητα στην πλατφόρμα Χ του Ίλον Μασκ, ο Λουκασένκο εξήρε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και την προσέγγισή του απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία.
"Μόνο χάρη σε αυτή την κυβέρνηση το ζήτημα του τερματισμού του πολέμου έχει γίνει τόσο επείγον", είπε στον Νάουφαλ ο Λουκασένκο, ο οποίος τον Ιανουάριο παρέτεινε την 31ετή κυριαρχία του στη χώρα έπειτα απο τις προεδρικές εκλογές τις οποίες δυτικές κυβερνήσεις απέρριψαν ως στημένες.
"Εμάς ωφελεί που ο Τραμπ έβαλε τον Ζελένσκι στη θέση του, θα πρέπει να το γνωρίζει", συνέχισε.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει φέρει ακόμη πιο κοντά τον Λουκασένκο στον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν, ο οποίος εισέβαλε στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας και τμήμα του λευκορωσικού εδάφους. Ο Πούτιν έχει έκτοτε αναπτύξει και τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία.
Ο Λευκορώσος ηγέτης δήλωσε ότι ο μοναδικός στόχος του Τραμπ είναι ο τερματισμός πολέμων, κάτι το οποίο χαρακτήρισε "ευφυέστατη" εξωτερική πολιτική.
"Είμαι έτοιμος να σταθώ στο πλευρό του και να κάνω ό,τι χρειάζεται για να τερματιστεί ο πόλεμος και να βελτιωθούν οι ζωές των ανθρώπων", σχολίασε.
Η ΕΕ και οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει σειρά κυρώσεων στο Μινσκ απαντώντας στις επιχειρήσεις καταστολής και στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020 και την ανάμειξη της χώρας στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Το πρόσφατο ρήγμα στις σχέσεις ΗΠΑ-ΕΕ είναι προς το συμφέρον του Μινσκ, εκτιμά ο Λουκασένκο.
"Ας είμαστε ειλικρινείς, είναι ευεργετικό για εμένα, μας είναι χρήσιμο το ότι διαφωνούν οι ΗΠΑ με την ΕΕ", δήλωσε χωρίς να επεκταθεί.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 4/3/2025
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Αναδρομική στήριξη για μικρές επιχειρήσεις – Επιδοτήσεις και τον Μάρτιο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συναγερμός στο Κιλκίς – Φωτιά σε μονοκατοικία
- ΔΙΕΘΝΗ Αμοκ επιβάτη στον αέρα – Προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα αεροπλάνου
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ταξί καρφώθηκε σε κολώνα στην Πειραιώς – Νεκρή και η επιβάτις
- ΔΙΕΘΝΗ Επεισοδιακή η πρώτη ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο – Αποθέωση και αποδοκιμασίες
- ΔΙΕΘΝΗ Μαραθώνια ομιλία Τραμπ- Επιστολή Ζελένσκι, μετανάστες και Γροιλανδία