- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ντ. Μεντβέντεφ: "Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν θα λείψει σε κανέναν όταν αποσυρθεί από τον δημόσιο βίο"
ΔΙΕΘΝΗ

"Η Ρωσία έχει γίνει και θα παραμείνει για τα επόμενα χρόνια απειλή για τη Γαλλία και την Ευρώπη, λέει ο Μακρόν", έγραψε στην πλατφόρμα Χ ο Μεντβέντεφ, ο οποίος σήμερα είναι αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.
Ο ίδιος ο "Μικρόν", όπως τον αποκάλεσε ο Μεντβέντεφ, "δεν συνιστά ωστόσο καμία σοβαρή απειλή. Θα εξαφανιστεί για πάντα, το αργότερο στις 14 Μαΐου του 2027. Και δεν θα λείψει σε κανέναν".
Σε χθεσινό τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Μακρόν είπε ότι η Ευρώπη έχει να αντιμετωπίσει τη ρωσική απειλή και πρότεινε την έναρξη ενός ευρωπαϊκού διαλόγου αναφορικά με τις δυνατότητες χρήσης της γαλλικής πυρηνικής δύναμης για την προστασία των συμμάχων της Γαλλίας στην Ευρώπη.
"Η Ρωσία έχει γίνει απειλή για τη Γαλλία και την Ευρώπη", είπε ο Μακρόν προσθέτοντας ότι "θα ήταν τρέλα να καθόμαστε να παρακολουθούμε αμέτοχοι".
Στη διάρκεια της προεδρικής του θητείας, από το 2008 ως το 2012, o Μεντβέντεφ θεωρούνταν φιλελεύθερος, αλλά έκτοτε έχει μετατραπεί σε γεράκι της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής.
ΦΩΤΟ: AP - Alexei Druzhinin
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 5/3/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 6/3/25
- ΔΙΕΘΝΗ Υπερηχητικό τζετ έσπασε το φράγμα του ήχου
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οι «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» στα Πομακοχώρια
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Προαναγγελία του δημάρχου Ανδριανούπολης για κατασκευή τουρκικού φράχτη στον Έβρο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κρήτη: Συνελήφθη και ο πατέρας του 26χρονου που επιτέθηκε στον παππού του
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μαραθώνια εισαγγελική αγόρευση στη δίκη της μητέρας από την Πάτρα