- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Πολωνία και χώρες της Βαλτικής θα αποσυρθούν από τη συνθήκη απαγόρευσης των ναρκών κατά προσωπικού
ΔΙΕΘΝΗ

Η Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής, η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία, πρόκειται να αποσυρθούν από τη διεθνή συνθήκη της Οτάβα που απαγορεύει τη χρήση ναρκών κατά προσωπικού, αναφέρεται σήμερα σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τέσσερις χώρες, οι οποίες συνορεύουν με τη Ρωσία και οι οποίες επικαλέστηκαν την ανάγκη να ενισχύσουν την άμυνά τους μετά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.
Η αποχώρηση από τη συνθήκη του 1997, την οποία έχουν επικυρώσει ή έχουν προσχωρήσει σε αυτή πάνω από 160 κράτη, θα επιτρέψει στις χώρες αυτές να αρχίσουν να συσσωρεύουν ξανά νάρκες.
"Με αυτήν την απόφαση στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα: οι χώρες μας είναι έτοιμες και μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέτρα που είναι απαραίτητα για να υπερασπιστούμε το έδαφός μας και την ελευθερία μας", αναφέρουν οι υπουργοί Άμυνας των τεσσάρων χωρών σε ανακοίνωσή τους.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΦΩΤΟ: AP - Hussein MallaAlpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 17/03/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Τρίτη 18/3/2025
- ΔΙΕΘΝΗ Προσπαθούν να σώσουν σπάνια γάτα στις ΗΠΑ
- ΔΙΕΘΝΗ Εγκλωβισμένοι αστροναύτες επιστρέφουν στη γη
- ΔΙΕΘΝΗ Άρση κυρώσεων και ανοικοδόμηση ζητά ο Ερντογάν - Επαναπατρισμός Σύρων προσφύγων
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Άτυπη πενταμερής σύνοδος – Στη Γενεύη για το Κυπριακό
- ΔΙΕΘΝΗ Σκάνδαλο με διευθύντρια μουσείου – Πήρε σπίτι της τις σκαλωσιές