- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Το Κρεμλίνο καλεί το Ιράν και τις ΗΠΑ να εστιάσουν στις διπλωματικές προσπάθειες
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο κάλεσε σήμερα το Ιράν και τις ΗΠΑ να επιλύσουν το ζήτημα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος μέσω «διπλωματικών προσπαθειών», παροτρύνοντας τις δύο χώρες να δείξουν «αυτοσυγκράτηση», μετά τις απειλές του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
«Όλες οι πλευρές οφείλουν να δείξουν απόλυτη αυτοσυγκράτηση και να εστιάσουν συγκεκριμένα στις διπλωματικές προσπάθειες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε ερώτηση που δέχθηκε από το AFP σε ενημέρωση δημοσιογράφων.
«Το πρόβλημα με το ιρανικό πυρηνικό ζήτημα πρέπει να συζητηθεί και να επιλυθεί μόνον με πολιτικά και διπλωματικά μέσα», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.
Το Ιράν είναι σημαντικός εταίρος της Ρωσίας και, σύμφωνα με τους δυτικούς, έχει προμηθεύσει τη Μόσχα κυρίως με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) και πυραύλους για τον πόλεμό της στην Ουκρανία.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι θα προτιμούσε να έχει «άμεσες διαπραγματεύσεις» με το Ιράν για την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ενώ την Κυριακή είχε απειλήσει την Τεχεράνη με βομβαρδισμούς αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις.
Κατά την πρώτη του θητεία στον Λευκό Οίκο, το 2018, ο Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ από διεθνή συμφωνία με το Ιράν που προέβλεπε την άρση ορισμένων κυρώσεων με αντάλλαγμα να μπει ένα πλαίσιο στις πυρηνικές δραστηριότητες της Τεχεράνης.
Το Ιράν γνωστοποίησε προσφάτως ότι είναι ανοιχτό μόνον σε έμμεσες διαπραγματεύσεις όσο οι ΗΠΑ δεν αλλάζουν την "προσέγγισή" τους απέναντί του.
AP_Photo_Dmitry_Serebryakov
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 04/04/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συνεργασία ΕΚΠΑ – GOOGLE για την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τις προτάσεις του για το στεγαστικό πρόβλημα παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν στις Βρυξέλλες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θεσσαλονίκη: Μοτοσυκλέτα έπεσε σε βιτρίνα καταστήματος
- ΔΙΕΘΝΗ Έκρηξη αυτοκινήτου σε πλατεία στο Άμστερνταμ
- ΔΙΕΘΝΗ Το Πεκίνο θα επιβάλει δασμούς 34% σε όλα τα αμερικανικά προϊόντα από τις 10 Απριλίου