- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Η Τζ. Μελόνι υποσχέθηκε να στηρίξει τις επιχειρήσεις που θα πληγούν από τους δασμούς των ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι υποσχέθηκε σήμερα να προστατεύσει τις επιχειρήσεις που θα υποστούν συνέπειες, από την επιβολή των δασμών του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Η Μελόνι βρίσκεται αντιμέτωπη με μία σοβαρή διπλωματική πρόκληση ισορροπίας καθώς η ίδια, είναι σύμμαχος του Τραμπ, ενώ θα πρέπει να προστατεύσει τον εξαγωγικό τομέα της Ιταλίας που θα υποφέρει από την επιβολή δασμών 20% στα ευρωπαϊκά προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ.
“ Φυσικά δεν συμφωνούμε με την απόφαση των ΗΠΑ, αλλά είμαστε έτοιμοι ν’ αναπτύξουμε όλα τα εργαλεία -τόσο σε επίπεδο διαπραγματεύσεων, αλλά και οικονομικά- που είναι αναγκαία για την υποστήριξη των επιχειρήσεων και των τομέων που θα μπορούσαν να πληγούν”, δήλωσε η Μελόνι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα της, σε ένα συνέδριο του κόμματος της Λέγκας, που είναι κυβερνητικός σύμμαχος της.
AP_Photo Alessandra_Tarantino
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 7/4/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ TikTok ALPHA
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δωρεά της HELLENiQ ENERGY στην ΕΛ.ΑΣ
- ΔΙΕΘΝΗ Ολλανδία: Χρώματα και αρώματα- Εκατομμύρια τουλίπες
- ΔΙΕΘΝΗ Αίγυπτος: Ο Εμμ. Μακρόν στην αγορά του Αλ Χαλίλι
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Motor Oil: Πρώτη παράδοση ναυτιλιακών καυσίμων με βιοκαύσιμα
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Έρευνες για υδρογονάνθρακες και "καλώδιο"- Αντιδρά έντονα η Τουρκία