- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Καναδάς-εκλογές: Ο ηγέτης των Συντηρητικών δεν εκλέγεται βουλευτής στην περιφέρειά του
ΔΙΕΘΝΗ

Το Συντηρητικό κόμμα ηττήθηκε από τους Φιλελεύθερους του Μαρκ Κάρνεϊ και ο ίδιος ο Πουαλιέβρ δεν κατάφερε να διατηρήσει την έδρα του στο Κάρλτον του Οντάριο. Στη θέση του εκλέγεται ο Φιλελεύθερος Μπρους Φαντζόι.
Η νίκη του Φιλελεύθερου κόμματος σημαίνει ότι ο Κάρνεϊ, ο πρώην διοικητής της Τράπεζας του Καναδά και της Τράπεζας της Αγγλίας, θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, επικεφαλής μιας κυβέρνησης μειοψηφίας. Οι Φιλελεύθεροι εξασφαλίζουν 168 έδρες στο κοινοβούλιο, τέσσερις λιγότερες από τις 172 που χρειάζονταν για να έχουν πλειοψηφία.
Οι Συντηρητικοί θα ελέγχουν 144 έδρες στο νέο κοινοβούλιο, βελτιώνοντας τα ποσοστά τους σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές. «Μπορούμε να γιορτάσουμε απόψε. Κερδίσαμε περισσότερες από 20 έδρες» είπε ο Πουλιέβρ, αναγνωρίζοντας ωστόσο την ήττα του κόμματός του.
Δεν είναι προς το παρόν σαφές εάν ο Πουαλιέβρ θα παραμείνει στην ηγεσία των Συντηρητικών ή αν σκοπεύει να παραιτηθεί.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Mandel Ngan/Pool via AP
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 29/4/2025
- ΔΙΕΘΝΗ Στην Ιταλία ο Τ. Ερντογάν- Συνάντησή του με την Τζ. Μελόνι
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ελληνοτουρκικός διάλογος- Στο φανάρι ο Γ. Γεραπετρίτης
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σοβαρό τροχαίο στον Μαραθώνα- Φορτηγό τραυμάτισε μαθητή
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κρήτη: Κακοποίηση 3χρονου αγοριού μέχρι θανάτου- Ελεύθερος με όρους ο πατέρας
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ακρωτηριασμός δημοφιλούς κλαρινίστα- Από το χειροκρότημα στην κροτίδα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τέλος για δυο πιστοποιητικά γέννησης και οικογενειακής κατάστασης