- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Σε ισχύ από σήμερα, το καλάθι του Πάσχα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όπως έχει επισημάνει ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος «είναι μια θετική πρωτοβουλία και δίνει εναλλακτικές για καλύτερες τιμές για αυτό την αγκαλιάζουν οι πολίτες ενώ όπως διευκρίνισε ο ίδιος, φέτος, δεν υπάρχει λόγος για «Καλάθι του Νονού», καθώς στα σχετικά προϊόντα ο πληθωρισμός είναι μηδενικός.
Ο υπουργός το περασμένο Σάββατο, σημείωσε: «ενόψει του Πάσχα έχουμε δώσει σαφείς εντολές στη ΔΙΜΕΑ για εξονυχιστικούς ελέγχους, ειδικά στο θέμα του περιθωρίου κέρδους σε σχέση με το 2021, και με την πρόσφατη εισαγωγή του νέου Κώδικα Δεοντολογίας ενισχύουμε ακόμα περισσότερο τη διαφάνεια στην αγορά. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος και σταθερός: να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, όπου παρατηρούνται.
Παράλληλα, ενισχύουμε περαιτέρω την ψηφιακή πλατφόρμα e-katanalotis, ώστε κάθε πολίτης να μπορεί εύκολα και άμεσα να συγκρίνει τιμές, ενισχύοντας έτσι τον υγιή ανταγωνισμό στην αγορά, προς όφελος των συμπολιτών μας. Και σχεδιάζουμε την ουσιαστική ενίσχυση του Συνηγόρου του Καταναλωτή, ώστε να γίνει σημείο αναφοράς για την ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας και τη σχέση εμπόρου και καταναλωτή που πρέπει να δημιουργήσουμε».
Υπενθυμίζεται ότι το εορταστικό ωράριο ξεκινάει την Πέμπτη 10 Απριλίου και την προσεχή Κυριακή, 14 Απριλίου, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 7/4/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ TikTok ALPHA
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δωρεά της HELLENiQ ENERGY στην ΕΛ.ΑΣ
- ΔΙΕΘΝΗ Ολλανδία: Χρώματα και αρώματα- Εκατομμύρια τουλίπες
- ΔΙΕΘΝΗ Αίγυπτος: Ο Εμμ. Μακρόν στην αγορά του Αλ Χαλίλι
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Motor Oil: Πρώτη παράδοση ναυτιλιακών καυσίμων με βιοκαύσιμα
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Έρευνες για υδρογονάνθρακες και "καλώδιο"- Αντιδρά έντονα η Τουρκία