- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Επίθεση στον Κασσελάκη από Πολάκη και Φάμελλο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για τους εργαζόμενους στο "Κόκκινο" και στην "Αυγή" είπε ο Νικόλας Φαραντούρης: «Συμπάσχω με τους απλήρωτους εργαζόμενους και έχω μιλήσει από καιρό για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Μέσων Ενημέρωσης. Το σχέδιο μου βασίζεται σε συγκεκριμένους άξονες, με μία εταιρία συμμετοχών που θα τα ενισχύσει οικονομικά. Δεν διαχειρίστηκα προσωπικά τα ζητήματα αυτά, δεν ήμουν μέρος του προβλήματος. Θέλω να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας και τον πλουραλισμό».
Για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γκλέτσος είπε: «Δεν υπήρξε αδυναμία. Στο Συνέδριο ο έκπτωτος πρόεδρος έφερε πάρα πολλούς ανθρώπους για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Από εκεί και πέρα το Συνέδριο έγινε όπως έπρεπε να γίνει. Μπήκαν οι εκλεγμένοι σύνεδροι, ο έκπτωτος δεν μας έκανε την τιμή να μπει μέσα. Δεν είχαμε καμία μομφή. Ο κ. Κασσελάκης αποκλείστηκε γιατί ήθελε να αποκλειστεί. Έκανε "πατσαβούρα" το καταστατικό, μιλάει για "κουκουλοφόρους και μαύρα ταμεία", δικαιώνει τον αποκλεισμό του».
Για την κατηγορία του Στέφανου Κασσελάκη για τα "μαύρα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ", ο Παύλος Πολάκης είπε: «Προφανώς και δεν υπήρχαν μαύρα ταμεία. Αυτό που υπήρχε ήταν ένα ψεύτικο "πόθεν έσχες" του Στέφανου Κασσελάκη και εταιρείες που δεν δήλωσε. Φαντάζεστε έναν πρόεδρο κόμματος της Αριστεράς να είναι CEO εταιρειών που έχουν έδρα τις νήσους Μάρσαλ; Παραπλανηθήκαμε και αναγνωρίζω το κομμάτι της ευθύνης που μου αναλογεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι περήφανος γιατί διαχειρίστηκε δισεκατομμύρια δίχως να λείψει ούτε ένα ευρώ».
Για τον γάμο των ομόφυλων είπε: «Προφανώς δεν θα έκανα το εγκληματικό πολιτικό λάθος της κομματικής πειθαρχίας, κρατώντας την δεδηλωμένη του Μητσοτάκη. Επιμένω ότι είχα απόλυτο δίκιο, η βασική μου είναι ότι δεν δέχομαι την τεκνοθεσία με παρένθετη μητέρα. Αυτό είναι σκέτο εμπόριο».
Ο Σωκράτης Φάμελλος είπε ότι όταν διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα που οδηγούσαν στην συρρίκνωση και απαξίωση του κόμματος διαχώρισε την θέση του από την ηγεσία Κασσελάκη. «Υπήρξαν πολλά πολιτικά λάθη και γι΄αυτό έβαλα την προσφυγή στην βάση δίχως μομφή. Ζήτησα να μην γίνει η εκλογή στην βάση στο Συνέδριο του Φεβρουαρίου γιατί υπήρχε μπροστά η μάχη των ευρωεκλογών. Αλλά η προσπάθεια δεν έπιασε τόπο. Αλλά δεν ήξερα πότε θα προδώσει την εμπιστοσύνη του κόμματος ο πρόεδρος», είπε χαρακτηριστικά.
Για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής τοποθετήθηκαν οι τέσσερις υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην τρίτη ενότητα του debate.
Ο Σωκράτης Φάμελλος απαντώντας σε ερώτηση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά της καταλόγισε « κρυφή διπλωματία » και « λανθασμένες κινήσεις » όπως του « προκεχωρημένο φυλακίου » και του « δεδομένου εταίρου », επισημαίνοντας πως κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η εξωτερική πολιτική ήταν « δυναμική » με « ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές » και πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση της χώρας και τη διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή. Επίσης, σχολίασε πως η εσωτερική σύγκρουση του πρωθυπουργού με τον Αντώνη Σαμαρά οφείλεται σε « λάθος » Κυριάκου Μητσοτάκη που « ακολούθησε τη γραμμή Σαμαρά » και επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί την « εθνική γραμμή » και ασκεί « θετική » αντιπολίτευση και κάλεσε την κυβέρνηση να « προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας ».
Σχετικά με τη στάση της νέας κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, ο Νίκος Φαραντούρης κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι « δεν έχει κάνει το καθήκον της εδώ και τέσσερα χρόνια » και τόνισε πως αυτή η « ολιγωρία » επηρεάζει γενικότερα τις σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές της χώρες. Όπως είπε, η κυβέρνηση « δεν έχει καταστήσει τα ζητήματα αυτά ευρωπαϊκά » και αυτό ισοδυναμεί με « γκολ από τα αποδυτήρια ». Επίσης, καταλόγισε στην κυβέρνηση « αναντιστοιχία δηλώσεων και πράξεων », σχολιάζοντας πως το ίδιο το κόμμα της ΝΔ « έχει σαμποτάρει » τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν προτιμότερο να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή ομάδα των Σοσιαλιστών, εισηγήθηκε την διοργάνωση ενός καταστατικού συνεδρίου προκειμένου να ερωτηθούν οι σύνεδροι, καθώς το θέμα σχετίζεται με το « χαρακτήρα » που θέλει να έχει το κόμμα στο μέλλον.
Για το μεταναστευτικό ζήτημα κλήθηκε να τοποθετηθεί ο Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος τόνισε πως πρέπει η διαχείριση του να είναι « ευρωπαϊκή » και « ανθρωπιστική ». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι όταν έρχονται μετανάστες νόμιμα για εργασία βάσει διμερών συμφωνιών, το κράτος πρέπει να μεριμνά και για τη « σεξουαλικότητα » τους, προκειμένου να μην προκύπτουν « άλλα ζητήματα ».
Σχετικά με τη θέση που έχει πάρει η Ελλάδα στον πόλεμο της Ουκρανίας, ο Παύλος Πολάκης καταδίκασε μεν την ρωσική εισβολή, ωστόσο, τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να παίξει « διαμεσολαβητικό ρόλο » για την επίλυση της σύγκρουσης και να μην γίνει « μέρος του προβλήματος » στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία και « διασπώντας ιστορικούς δεσμούς ». Με τον ίδιο τρόπο σχολίασε και την σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας πως η κυβέρνηση τάχθηκε εξ ολοκλήρου υπέρ του Ισραήλ, την ώρα που η αντίδραση του έχει « ξεπεράσει προ πολλού τη νόμιμη άμυνα ». Σημείωσε, δε, ότι θα έπρεπε η Ελλάδα αν έχει αξιοποιήσει τις « τριμερείς συνεργασίες ».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 20/11/2024
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 21/11/2024
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Φύλακες υψηλής τεχνολογίας - Ρομπότ- «σκύλος»
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ανοδικά το ρεύμα
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Κατατέθηκε ο νέος προϋπολογισμός – «Μέτρα ενίσχυσης – μείωση φόρων»
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Γυναίκες με πτυχία - Part time ή ανεργία
- ΔΙΕΘΝΗ Νέες αγροτικές κινητοποιήσεις – Ένταση στη Γαλλία