- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ανδρουλάκης: «Η εξωτερική πολιτική χρειάζεται στιβαρότητα, σοβαρότητα και σχέδιο και όχι επικοινωνιακά παιχνίδια»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην κατάθεση θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία χαρακτήρισε «θετικό βήμα που δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι βασίζεται σε νόμο του ΠΑΣΟΚ του 2011» αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, από το Ηράκλειο.
Ο κ. Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του είπε ότι ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός «δεν μπορεί να παρουσιάζεται από την κυβέρνηση ως εποποιία, όταν υπάρχει καθυστέρηση 4 ετών», συμπληρώνοντας επιπλέον ότι «δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως εποποιία, όταν έχει προκύψει και καταδίκη της χώρας για καθυστέρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
«Η εξωτερική πολιτική χρειάζεται στιβαρότητα, σοβαρότητα και σχέδιο και όχι επικοινωνιακά παιχνίδια» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, καλώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ενημερώσει, όπως τόνισε, τον ελληνικό λαό «για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου ηλεκτρικής Κύπρου - Κρήτης και πως η χώρα μας θα διασφαλίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, ανοιχτά της Κάσου έναντι της Τουρκίας».
Ο κ. Ανδρουλάκης συνοδευόμενος από τους βουλευτές του κόμματος στο Ηράκλειο αλλά και τοπικά στελέχη, έκανε βόλτα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης συνομιλώντας με εμπόρους και καταναλωτές.
«Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά, καλή Ανάσταση να έχουμε» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σημειώνοντας ότι «τα προβλήματα είναι πολλά και αυτό το βιώνουμε σε όλη την Ελλάδα». Αναφερόμενος στις ανισότητες και την ακρίβεια, υπογράμμισε πως η χώρα μας «πρέπει να αποκτήσει μία αγορά που βασίζεται σε κανόνες, σε σεβασμό του καταναλωτή και όχι στην αισχροκέρδεια των ισχυρών και βέβαια ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος που θα μειώσει το κόστος ζωής. Επιπλέον μία ποιοτική δημόσια υγεία και παιδεία και επιτέλους μία πολιτική για τη στέγαση, που δυστυχώς πλήττει κυρίως τους νεότερους και τα νέα ζευγάρια, που θέλουν να κάνουν οικογένειες».
Ο Νίκος Ανδρουλάκης το απόγευμα θα παραστεί στην Ακολουθία των Παθών στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά, ενώ αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, θα επιστρέψει στην Αθήνα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 18/4/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο
- ΔΙΕΘΝΗ Χάρτης φτιαγμένος με 100 δις. τουβλάκια
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση για το κόστος του Πασχαλινού τραπεζιού
- ΔΙΕΘΝΗ «Μπλόκο» της Γερμανίας στην Τουρκία για την πώληση των Eurofighters
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ελληνική ΑΟΖ στο Ιόνιο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πάσχα στην Ελλάδα – «Πλημμύρισε» η Αθήνα