- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Παρέμβαση Τσίπρα σήμερα στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τον προϋπολογισμό του 2019 αναμένεται να υπερασπιστεί από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναμένεται να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών.
Μετά την κατάθεση του ετήσιου προϋπολογισμού, ο οποίος προβλέπει τη μη περικοπή των συντάξεων και την υλοποίηση διάφορων θετικών αντιμέτρων, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει το ύψος του μερίσματος, το οποίο θα κατανεμηθεί στα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα, ως απόρροια των θετικών δημοσιονομικών επιδόσεων του 2018.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ, εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει την εκ νέου διανομή της εφάπαξ «13ης σύνταξης» προς τους χαμηλο-συνταξιούχους, ενώ δεν αποκλείεται να γνωστοποιήσει την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη μείωση του αφορολογήτου, το οποίο έχει προνομοθετηθεί από το 2016.
Χθες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δια στόματος του Πιερ Μοσκοβισί, επαίνεσε την ελληνική κυβέρνηση για την ορθή δημοσιονομική πορεία, ανάβοντας το πράσινο «φως» στον ελληνικό προϋπολογισμό και επιβεβαιώνοντας την ακύρωση της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς, η οποία θα συνεπαγόταν σημαντικές μειώσεις σε χιλιάδες παλαιούς συνταξιούχους.
Σε κάθε περίπτωση βέβαια, η οριστική επικύρωση του προϋπολογισμού αναμένεται να δοθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, όταν και συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης (Eurogroup) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin).
ΣΧΕΤΙΚΑ
Τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη με τον Βρετανό ομόλογό του Κιρ Στάρμερ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημ. Παπαστεργίου: «Θέλω να περπατώ σε μια πόλη, στην οποία οι κοινόχρηστοι χώροι είναι ελεύθεροι»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 18/3/2025
- ΔΙΕΘΝΗ Κατάληψη θεάτρου στο Παρίσι- "Έξωση" στους μετανάστες
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Προανακριτική για Χρ. Τριαντόπουλο- Πρεμιέρα με κόντρες
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στο Υπουργείο Μεταφορών- Δέσμευση για καλύτερες συγκοινωνίες
- ΔΙΕΘΝΗ Τραμπ και Πούτιν για την Ουκρανία- Σήμερα η κρίσιμη επικοινωνία
- ΔΙΕΘΝΗ Πόλεμος ξανά στη Γάζα- Εκατοντάδες νεκροί
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ 48ωρη ψυχρή εισβολή με καταιγίδες, χιόνια και μποφόρ